Staňte se našimi fanoušky na:

Nejlepší bublanina

Autor receptu: Zorushka (153 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Změklé máslo utřít s cukrem, přidat žloutky a postupně přilévat mléko. Potom přidávat mouku s práškem, dobře promíchat a nakonec lehce vmíchat ušlehaný sníh z bílků s van. cukrem. Nalejeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáče. Na povrch poklást osušenými a vypeckovanými třešněmi (jakékoliv ovoce), nejlépe obalenými v mouce, aby tolik neklesaly ke dnu. V předehřáté troubě pečeme při 180°C asi 30 minut. Ke konci teplotu snížíme a dopečeme. Vychladlou bublaninu pocukrujeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Georgina |17. června 2013
určitě dobrá Odpovědět
lidusak |29. května 2013
také ji dělám po celý rok Odpovědět
Zorushka |4. března 2013
Dělám ji celý rok. V zimě z kompotovaného ovoce nebo mám na mražáku rybíz atd. :-) Odpovědět
Bagorz |3. března 2013
bublaninka,to je moje!Co myslíš,dá se dělat i v zimě?A z jakého ovoce? dej typ! :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!