Staňte se našimi fanoušky na:

Naše domácí šunčička

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Všechno hňácáme v míse tak dlouho, až vznikne takové "blátíčko". Pak maso dáme do sáčku na tlačenku a následně do šunkovaru, který pořádně uzavřeme. Necháme v lednici na 48 hodin uležet a pak dáme vařit na 80-90 minut (voda spíš jen probublává). Rada: Někdo vaří i v PET lahvi, ale to nemám vyzkoušené. Kdo to zná, ať prosím napíše do komentářů své zkušenosti. Dík!

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |20. řijna 2014
1+++ Odpovědět
JIHOR |18. srpna 2014
skvělé Odpovědět
Estrella |17. srpna 2014
like Odpovědět
Fíííra |16. srpna 2014
Podle manželky: Do uříznuté PET láhve dala mikrotenový sáček, natlačila maso a dobře zavázala gumičkou. Naležato dala do pomaláku a zalila vodou ohřátou na 80°C. "Pomalila" 2 hodiny na HIGHT. Pak vyndala šunku z pomaláku, láhev rozstřihla, šunku vybalila i z mikrotenového sáčku a nechala ji volně chladnout. Pozn.: Pomalák = pomalý hrnec Odpovědět
Sůl nad zlato |14. srpna 2014
supr Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!