Staňte se našimi fanoušky na:

Nálev na červenou řepu

Autor receptu: planeta (120 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Řepu vaříme do poloměkka, potom oloupeme (nejlépe ještě teplou), nakrájíme ozdobným nožem na kolečka nebo kostičky a plníme do sklenic, prokládáme kořením fenykl, kmín, anýz, (do malé sklenice 2 špetky, do velké 3 špetky). Do každé sklenice přidáme 3 - 4 kolečka křenu a můžeme přidat i kousek feferonky, řepu zalíváme vařícím nálevem, sklenice narovnáme do zavařovacího hrnce a zalijeme vařící vodou, aby řepa nevystydla sterilujeme při 85-90°C 20 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |13. dubna 2015
ukládám Odpovědět
planeta |8. května 2014
Davidovi, a přidal jsi i feferonku? Odpovědět
Renata 9 |5. května 2014
já miluju řepu určitě vyzkoušim Odpovědět
david.kruml.1 |5. května 2014
tak jsem ho zkusil a je fakt dobrý Odpovědět
planeta |25. května 2013
tento nálev používáme již 20 let Odpovědět
david.kruml.1 |22. května 2013
zdá se mi divný poměr cukru a soli vždy´t je to skoro 1:1 Odpovědět
planeta |10. března 2013
u nás je řepa móóc oblíbená Odpovědět
MAFIRA|3. března 2013
já dělám stejný nálev jako na okurky a je to výborný Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!