Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí chleba

Autor receptu: cheimi (1 recept)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mouku smíchat -případně obě-nebo přidat starší krajíčky tmavého chleba třeba 5 ks-musí se rozdrtit na strojku aby nebyly hrudky-možno přidat i slunečnicová semínka,nebo dýňová,nebo jen vločky -to je dle chuti,přidáme 2 lžičky kmínu ,2 lžičky soli,2 pol lžíce octa,4 dcl teplé ne horké vody-na prst zkouším-dále přidáme kvásek-ten kynul v teple cca 15-20 min-umícháme těsto nesmí se lepit když tak dosypat mouku-ale moc jsem se s tím nepáral-pak jsem to pomoučil a dal kynout-je tam ukázka jak to vykynulo-jo to kynulo asi 40 min.-pak jsem to vyndal na pomoučenou desku a ze stran do středu jsem to překládal jako šátečky -tpo aby to mělo pěkný tvar ze zhora dole to není vidět-ani po upečení-dal jsem to na plech-hodně pomoučený-mouka mi tam nechtěla držet tak jsem tam dal trošku omastku a bylo a dát ještě na plechu asi 20 min kynout-už mi to lezlo i z plechu-trošku jsem to upravil do tvaru jo a mezi posledním kynutí jsem zapl troubu-jen jsem nevěděl jak silně abych to nespálil -dal jsem tedy na 200° těch 20 min-do prostřed trouby a dát tam těsto a nechat cca 15 min zatáhnout-pak potírat vodou s octem, a péct asi 35 min-při teplotě 160°,pak přidat na 200° a dopéct tak 15 min-stále potírat-když tak otočit aby se to peklo dobře z obou stran-pak vyndáme dáme na prkénko necháme chvilku cca 5 min a potřeme studenou vodou pěkně dokola-kůrka pěkně změkne jinak je tvrdá-necháme vychladnout-uříznul jsem si patičku byl horký a tak jsem jej i vyfotil-mňam s máslíkem posolený-jo tak mě vyšel Kg mouky hladké 11 kč,kvasnice 3 kč,voda trochu od všeho to je nic-trošku ale malounko práce od srdce-a tedy ten proud-no a potom umýt nádobí ale stojí to za to-a je móc dobrý-tak tedy do 20 kč-Dobrou chuť přeji všem-jo a ty knedle ty k tomu nepatří děkuji.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

slu |31. řijna 2013
mňam Odpovědět
dagmar.gebauerova.9 |5. řijna 2013
super Odpovědět
Hanina |30. září 2013
vypadá dobře, ale myslím, že ten můj nedá tolik práce, 1* Odpovědět
planeta |31. srpna 2013
super, ukládám do oblíbených a vyzkouším Odpovědět
A |14. května 2013
jdu si koupit chleba Odpovědět
Daninka |13. května 2013
zkusím Odpovědět
Uzzi1 |30. dubna 2013
domácí je nejlepší Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!