Staňte se našimi fanoušky na:

Nákyp na 3 způsoby

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Ingredience

Pracovní postup:

BRAMBOROVÝ - slaný 1kg brambor, 1kg pórku, 250g cibule, ml.pepř, sůl 1/2 l mléka, 3 krémové sýry, tuk na formu a několik vloček másla Brambory oloupeme a nakrájíme na jemné nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, pórek podélně rozkrojíme až do bílé části. Hlubokou zapékací mísu vymažeme tukem a dáváme střídavě vrstvy pórku, cibule a brambor. Každou vrstvu osolíme a opepříme. Poslední vrstva jsou brambory. Krémové sýry rozšleháme v mléce do husta a zeleninu s brambory zalijeme tak, aby byla skoro celá zakrytá, navrch poklademe vločky másla. Pečeme asi hodinu na střední teplotu, až budou brambory měkké, ale ne kašovité a povrch nákypu zlatohnědý. RÝŽOVÝ - s tvarohem 150g rýže, 3/4 l mléka, 50g cukru, sůl, citronová šťáva, 2 lžíce pikantního džemu, strouhanka Tvaroh: 250g měkkého tvarohu, 50g másla, 1-2 lžíce cukru, 3 vejce, 1 vanilkový cukr, 50g rozinek Z mléka, cukru a spařené rýže uvaříme kaši, přidáme sůl a citronovou šťávu. Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, narovnáme do ní kaši. Povrch potřeme džemem, pokryjeme tvarohem a pečeme na střední teplotu asi 40 minut. Tvaroh: Utřeme máslo s oběma cukry, žloutky, zatřeme měkký tvaroh, omyté rozinky a nakonec vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. CHLEBOVÝ - sladký 3 vejce, 90g cukru, 50g chleba, 40g ořechů, 1 lžíce rumu, 1 lžíce kakaa, 3 lžíce rozpuštěného másla, 1/2 prdopeč; Krém - 1/2 l mléka, 2 lžíce cukru, 1/2 vanilkového pudinku, 1 žloutek, 1 sklenice libovolného kompotu Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny a vařečkou lehce vmícháme připravenou směs - strouhaný chléb promícháme s mletými ořechy, kakaem, práškem do pečiva, pokapeme rumem nebo nálevem z kompotu a rozpuštěným máslem. Formu vymastíme, vysypeme strouhaným chlebem a nalijeme na připravenou hmotu, upečeme ve vyhřáté troubě. Upečený a rozporcovaný nákyp přelijeme vanilkovým krémem nebo pokryjeme šlehačkou a ozdobíme kompot. ovocem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!