Staňte se našimi fanoušky na:

Nadívané sladké žemličky - dia 284g sacharidů

Autor receptu: Bábrle Inka (1291 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
18× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • gvanilková esence, několik kapek vanilka
  • na potření vejce
  • 1 žloutek
  • 15 g droždí
  • 120 g mouka hladká
  • 120 g mouka polohrubá
  • sladidlo Fruktafam, 20 g
  • vanilkový, 1 balení pudinkový prášek
  • mandlové lupínky, 3 lžíce mandle
  • sladidlo Fruktafam, 2 lžíce
  • vlažné, 1 dl mléko
  • vlažná, 1 dl smetana
  • rostlinná smetana na šlehání, 2 dl šlehačka

Pracovní postup:

Vlažné mléko promícháme v misce s rozdrobeným droždím, se lžičkou fruktafamu a lžící mouky. Kvásek zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě 15 minut vzejít. Zbytek mouky prosejeme do mísy společně se solí, přidáme kvásek, zbytek fruktafamu (z 20g), vanilkovou esenci, žloutek a smetanu a vypracujeme hladké tužší těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme těsto hodinu kynout. Během kynutí těsto několikrát propracujeme. Z těsta připravíme 8 stejně velkých kulatých nižších placiček, dáme je na plech vyložený pečícím papírem a necháme kynout dalších 10 minut. Placičky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme 1 lžící fruktafamu smíchaným s trochou skořice a mandlovými lupínky a pečeme 5 minut při 200°, pak snížíme na 180° a pečeme ještě 12 minut dozlatova. Hotové necháme vychladnout. 2dl mléka na náplň přivedeme k varu. Ve zbylém mléce rozmícháme pudink s 1 lžící fruktafamu a směs přilijeme do vroucího mléka. Vaříme za stálého míchání 2 minuty a pak náplň v ledové vodním lázni za stálého míchání vychladíme. Vmícháme dotuha ušlehanou rostlinnou smetanu, žemličky prokrojíme a cukrářským sáčkem s řezanou trubicí ozdobně naplníme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |19. dubna 2014
uloženo Odpovědět
martinnatr |5. července 2013
uložím Odpovědět
zdenka.r |5. července 2013
vyzkouším Odpovědět
Hrabča |5. července 2013
Děkuji, za recept s cukrem. Odpovědět
kuchticek |4. července 2013
senzační Odpovědět
Mona22 |3. července 2013
vyzkouším :) Odpovědět
Konato |3. července 2013
Vypadají nádherně. Odpovědět
wieruska |3. července 2013
dobré Odpovědět
Márč |2. července 2013
Díky za radu...:-) Odpovědět
Bábrle Inka |2. července 2013
Děvčata, místo 20g fruktafamu dáte 50g cukru krupice, místo lžíce sladidla se špetkou skořice dáte 1/2 sáčku skořicového cukru a do náplně místo 1 lžíce sladidla dáte 2 lžíce moučkového cukru. A můžete s klidem péct :-))). Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!