Staňte se našimi fanoušky na:

Nadívané koleno

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na nádivku jemně nasekáme cibuli, uzené maso nakrájíme na kostičky a obojí orestujeme na sádle na pánvi. Potom stáhneme z ohně a necháme vychladnout. Nasekáme petrželku, rohlíky a papriku nakrájíme na kostičky. Rohlíky zalijeme mlékem a necháme je nasáknout, přidáme uzené maso, vejce, petrželku, rozpuštěné máslo a papriku. Pak dochutíme muškátovým oříškem, osolíme a promícháme. Koleno podélně rozkrojíme, vykostíme a rozložíme na plát, který osolíme a opepříme, potřeme nádivkou, stočíme a svážeme provázkem. Koleno pak posypeme grilovacím kořením, zabalíme do alobalu. Dáme do pekáče, podlijeme pivem a pečeme asi hodinu na 180°C. Pak maso vybalíme, vrátíme do pekáčku a upečeme dozlatova. Během pečení je podléváme pivem a přeléváme výpekem. Ke kolenu dáme naloženou zeleninu, hořčici a chleba.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!