Staňte se našimi fanoušky na:

Mušle dušené na víně

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Polovinu másla rozehřejeme ve velkém hrnci při mírné teplotě. Přidáme šalotku a česnek, zvolna opékáme asi 2 minuty. Odstraníme otevřené mušle, které se neuzavřou ani po poklepu na lasturu.. Do hrnce s máslem dáme mušle, bílé víno, sůl a trochu pepře. Hrnec přikryjeme a mušle dusíme asi 3 minuty, přitom obsah hrnce občas protřepeme. Mušle vyndáme a rozdělíme do 4 misek, odstraníme ty, které se při úpravě otevřely. V malé misce smícháme zbytek másla a petrželku. Máslo rozmícháme ve vývaru z mušlí, necháme ho přejít varem a mušle v miskách zalijeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!