Staňte se našimi fanoušky na:

Můj španělský ptáček

Autor receptu: SimoneckaC (256 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Maso si nakrájíme na plátky, z tohoto množství 4 - 6 plátků ( podle toho jak pěkný budete mít pěkný kousek masa a nebo jak budete chtít mít velké ptáčky - takže buď nakrájíme opravdu plátky a nebo jeden plátek nedokrojíme a dokrojíme až ten druhý, čímž nám vznikne jeden větší, který pak rozklepeme ). Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, natřeme plnotučnou hořčicí, na každý plátek dáme trochu nakrájené cibule, poklademe slaninou, dáme čtvrtku párku, čtvrtku kyselé okurky, čtvrtku vajíčka, ptáčky zavineme a ovážeme nití. Do papiňáku si dáme olej a sádlo, které rozpálíme. Osmažíme cibuli nakrájenou cibuli do sklovata a zatáhneme ní ptáčky. Po zatažení ptáčky zalijeme vodou, trochu osolíme a zaděláme papiňák. Počkáme až začne papinák fučet, snížíme teplotu plotny a pomalu vaříme cca 45 minut. Papinák svlažíme pod studenou vodou, vyfoukneme páru, otevřeme a vyzkoušíme, zda je maso měkké. Pokud ano tak ho vyjmeme z papiňáku a uděláme si omáčku. Šťávu přivedeme k varu, přidáme hovězí bujón, za stálého míchání přidáme hladkou mouku rozmíchanou ve troše vody s hořčicí a nakonec zjemníme smetanou, dosolíme a dopepříme. Možná se úplně nerozvaří cibulka, takže můžeme omáčku prohnat tyčovým mixérem. Z ptáčků si odmotáme nit, dáme na talíř společně s knedlíkem nebo rýží a přelijeme omáčkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!