Staňte se našimi fanoušky na:

Mufiny s bílou čokoládou a zázvorovou polevou

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Pozn.: Přesné ingredience na výrobu zázvorové polevy jsou zmíněny v samotném textu (nejsou uvedeny ve výchozích ingrediencích). Mufiny: Předehřejte troubu na 200 °C (plynová trouba stupeň 6). Připravte si 20 alobalových nebo papírových košíčků a položte je na plech. Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Vmíchejte cukr a kousky bílé čokolády. Ve středu udělejte důlek a postupně do něj dávejte a rozmíchávejte mléko, máslo, vejce, med a vanilkovou esenci. Rozdělte rovnoměrně těsto do připravených košíčků, každý naplňte jen do dvou třetin. Pečte na plechu 15-20 minut. Pro kontrolu píchněte do středu těsta špejlí, po vytažení by měla být suchá. Nechte mufiny vychladnout na drátěné mřížce. Zázvorová poleva: Ve velké míse šlehejte ručním mixérem, nastaveným na střední rychlost, tvaroh (nebo čerstvý krémový sýr, 90 g), máslo (60 g), vanilkovou esenci (1 lžička) a mletý zázvor (1 lžička), dokud nebude směs krémově hladká. Nízkou rychlostí vešlehejte postupně moučkový cukr (200 g). Vychladlé mufiny potřete silnou vrstvou polevy. Každý ozdobte kouskem kandovaného zázvoru (20 kusů).

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!