Staňte se našimi fanoušky na:

Mřížkovník

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mouku prosejte s moučkovým cukrem na vál a zpracujte s máslem, smetanou, žloutkem a špetkou soli. Vláčné těsto zabalte do potravinové fólie a nechte 30 minut odpočinout v lednici. Odleželé těsto rozdělte na 3 stejné díly. Ze dvou rozválejte plát 30x20 cm a jeden přendejte na kulatý plech vymazaný tukem tak, abyste získali/y vyšší okraje. Těsto pomažte marmeládou, a tu pokryjte ovocem. Ze zbytku těsta udělejte pásky a z nich mřížky na koláč, ty potřete bílkem. Pečte asi 30 minut na 180°C a po upečení nechte vychladnout. Hotový mřížkovník ozdobte čerstvými ostružinami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!