Staňte se našimi fanoušky na:

Moravské uzené s křenovou omáčkou

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme na másle zesklovatět. Pak zasypeme moukou, po chvilce přilijeme vodu, mléko a přidáme kostku bujónu. Omáčku přivedeme k varu a vaříme cca 15 minut. Nakonec přilijeme smetanu, ochutíme solí a pepřem a ještě 2 minuty vaříme. Vypneme sporák a do omáčky přidáme čerstvý strouhaný křen. Mezitím si připravíme maso. Vaříme je úplně ponořené do vody dokud není měkké, pak nakrájíme na plátky a podáváme s houskovým knedlíkem a křenovou omáčkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

david.kruml.1 |2. června 2014
uzené jak uzené, jazyk nebo moravské jde o tu skvělou omáčku. Odpovědět
Dědeček Hříbeček |19. řijna 2013
Ale ten obrázek s knedlíky, to není moravské uzené. Spíš uzený jazyk. Odpovědět
david.kruml.1 |5. srpna 2013
křenovou miluju!!! Odpovědět
wieruska |5. srpna 2013
dobré Odpovědět
mila|8. srpna 2013
skvělá Česká klasika Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!