Staňte se našimi fanoušky na:

Moje žloutkové řezy

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Těsto necháme povolit, pláty navlhčíme vodou, dáme na sebe, lehce přitlačíme a vyválíme obdélník (24x32cm), který dáme na plech s pečícím papírem na 10-15 minut odpočinout. Pak ho upečeme, necháme vychladnout, okraje zarovnáme pilkovým nožem a plát rozpůlíme na 2 obdélníky (10x27cm), oba ještě podélně rozkrojíme (jako korpus). Spodní díly dáme na větší kus alobalu, jeho okraje ohneme do výšky 5-6 cm. Oddělíme žloutky od bílků, žloutky vymícháme se 2 lžícemi mléka. Z bílků a lžíce cukru vyšleháme sníh. Z pudinkových prášků, zbytku mléka i cukru uvaříme pudink, do horkého vmícháme žloutky (už nevaříme!) a sníh. Zchladlý krém rozetřeme na spodní díly a dáme ztuhnout. Horní pláty rozkrájíme každý na 5 kousků, které potřeme polevou z moučkového cukru a citronové šťávy. Necháme zaschnout, dáme náplň a nakrájíme řezy.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piskotka |1. řijna 2013
dobré Odpovědět
M* |1. řijna 2013
recept brzy zkusím Odpovědět
-3 |30. září 2013
dobrota Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!