Staňte se našimi fanoušky na:

Milánské rizoto

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na lžíci másla zpěníme v kastrolu nakrájenou cibuli. Přidáme druhou lžíci másla, pak nasypeme rýži a za stálého míchání ji smažíme 2 minuty na středně silném ohni. Jakmile začne rýže sklovatět, přidáme 1 naběračku bujonu. Vaříme za občasného míchání, až se bujon odpaří. V malém množství bujonu rozetřeme špetku šafránu a přidáme do rýže s další porcí bujonu. Vaříme dalších 20-25 minut a postupně doléváme bujon. Rýže musí být měkká, ne však rozvařená. Sundáme hrnec ze sporáku, přidáme zbytek másla, parmezán, pepř a sůl. Rozmícháme a podáváme. Milánské rizoto lze připravovat jako samostatný chod nebo jako přílohu k masu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!