Staňte se našimi fanoušky na:

Metrový koláč

Autor receptu: janka.porubanova (2 recepty)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
11× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Cesto: žltka vymiešame s práškovým cukrom, pridáme olej, teplú vodu, múku, prášok do pečiva a nakoniec tuhý sneh z bielkov a zlahka dobre premiešame. cesto rozdelíme na 2 rovnaké časti a do jednej pridáme preosiate kakao a dobre premiešame. ja pečiem v 2 formách "srnčí chrbát" takže najprv si ich vymastím masťou, posypem hrubou múkou a do jednej formy vylejem biele cesto, do druhej formy tmave cesto a upečiem vo vyhriatej rúre. kedže mám teplovzdušnú rúru pečiem ich odrazu - na pekáč dám obe formy do strednej časti rúry. po upečení cesto vyklopíme a necháme vychladnúť, potom podla pásikov nakrájame na plátky. Plnka: v mlieku si uvaríme zlatý klas spolu s vanilkou. maslo dobre vymiešame s práškovým cukrom a zmiešame s vychladnutým pudingom. plnku môžeme zjemniť kokosom a rumom, ale môže byť aj bez toho. ja nedávam ani kokos ani rum a plnka je výborná. nakrájané plátky cesta natierame plnkou a ukladáme farebne - svetlé cesto-plnka-tmave cesto-plnka-svetlé cesto......až kým neurobíme celý koláč - ja robím 2 kusy koláča lebo jeden je dosť dlhý. takto pripravený koláč potrieme celý zvrchu zvyšnou plnkou a polejeme čokoládovou polevou - najoblúbenejšia u nás je lieskovooriešková, ktorú kupujem, alebo mliečna. navrch môžete posypať aj nejakú farebnú posýpku alebo guličky, ale nemusí byť. Ked poleva stuhne, koláč krájame šikmo aby nám vznikol pekný farebný rez.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

miri3 |16. června 2013
dělám podobně Odpovědět
Januse |14. června 2013
také tak peču Odpovědět
slava |12. června 2013
1+++ Odpovědět
Aidel |24. května 2013
Hezké :-) Odpovědět
roxana-zdena |11. května 2013
Zkusím Odpovědět
dagos |9. května 2013
maminka pekla podobný, určitě vyzkouším i tento Odpovědět
E.Va. |5. května 2013
asi jsem nepochopila to skládání. Myslela jsem, že ty srnčí hřbety (tmavý a světlý) rozkrojím podélně a pruhy prohodím, aby vznikl dvoubarevný srnčí hřbet, který zase slepím tou náplní, ale to asi není ono, že? Odpovědět
freya |4. května 2013
vyzkouším Odpovědět
šanela |27. března 2013
pěkný koláček, nikdy jsem se do takové věci nepustila, ale začínám o tom uvažovat :-) Odpovědět
Bagorz |27. března 2013
vypadá to skvělě Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!