Staňte se našimi fanoušky na:

Mé houskové knedlíky

Autor receptu: Proxi (58 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do 100ml vlažné vody rozdrobíme droždí, přidáme hladkou mouku a cukr. Necháme v teple vzejít. Poté si do 500g polohrubé mouky vklepneme vejce, přidáme sůl, 150ml vody a kvásek. Vypracujeme hladké těsto, necháme kynout asi hodinu na teplém místě (nemusí nutně být). Po vykynutí vypracujeme dva stejně velké knedlíky, a 15-20 minut vaříme ve vroucí osolené vodě (v polovině vaření knedlíky otočíme, aby se vařily rovnoměrně). Poté knedlíky vyjmeme, ihned propícháme vidličkou (asi 4x - aby unikla pára a nesrazily se) a nití nakrájíme na plátky. Podáváme k pečenému masu či omáčkám, pokud zbyde, lze ho dát do mrazáku (nakrájený na plátky - pak ho stačí jen ohřát v páře na pařáčku).

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

planeta |17. dubna 2014
také dělám jen domácí, 1** Odpovědět
kuchticek |23. března 2014
domácí je domácí Odpovědět
Aidel |24. února 2014
Není nad domácí, to co se prodává jako knedlík se rozhodně nedá knedlíkem nazvat... Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!