Staňte se našimi fanoušky na:

Masové válečky v petrželce

Autor receptu: Nikoletta (498 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Maso omyjeme, osušíme a semeleme. Rýži uvaříme a smícháme s masem. Přidáme vyšlehaná vajíčka, sůl, pepř a vše dobře promícháme. Vytvoříme masové těsto, které necháme alespoň chvíli odstát v lednici. Pak mokrýma rukama formujeme z masového těsta válečky. Petrželku omyjeme, odstraníme stopky a nakrájíme nadrobno. Připravené válečky vyválíme v petrželce, vyskládáme na talíř a necháme je 30-40 minut odstát v lednici. Do hrnce nalijeme 1-1,5 l, osolíme a dáme vařit. Když začne voda vřít, opatrně vložíme válečky do vody a na mírném ohni vaříme asi 30 minut. Pak když jsou uvařené, přidáme do vody mouku smíchanou s olejem, trochu sladké papriky a 2 lžíce studené vody. Podáváme s jogurtem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!