Staňte se našimi fanoušky na:

Masové kuličky do omáček

Autor receptu: Proxi (58 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Rýži si uvaříme předem, použijeme půl sáčku, takže to může být třeba zbytek z předešlého dne od oběda. Mleté maso tedy smícháme s půl sáčkem rýže, vejcem, kořením, prolisovaným česnekem a strouhankou. Strouhanky dáme tolik, aby se ze směsi dobře formovaly kuličky. Jakmile máme kuličky připravené, vložíme je do pánvičky na rozpálený olej a orestujeme, dokud se kuličky "nezatáhnou" po celém povrchu (asi 10 minut). Poté vyjmeme z pánvičky a dáme stranou na talířek. Kuličky jsou uvnitř syrové, osmahnou se hlavně proto, aby držely tvar. Takto připravené kuličky dáme dovařit buď do rajské, sýrové, nebo boloňské omáčky ke špagetám (jako v oblíbené psí pohádce "Lady a tramp" ;-) )

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Aidel |24. února 2014
Super :-) Odpovědět
Proxi |24. února 2014
Zajímavá varianta je i s mletým kuřecím masem, také lahůdka... ;-) Odpovědět
dinulinka|24. února 2014
ukládám a vyzkouším.. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!