Staňte se našimi fanoušky na:

Marmeláda z černého jeřábu

Autor receptu: Georgina (161 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Jeřabiny pořádně očistíme zalijeme 1litrem vody a dáme pod pokličku vařit do rozvaření. V polovině vaření přidáme oloupaná nastrouhaná jablka. Pomalu vaříme do vyvaření vody. Přidáme cukr, necháme přejít varem a chvilku podusíme a pořádně promícháme s ovocem. Když se nám bude zdát málo nakyslá můžeme přidat malinko kyseliny citronové, ale opravdu opatrně a nejdřív si ji rozpustit v troše vody a přidávat po kapkách. Ještě horkou marmeládu dáváme do malých dobře vypařených skleniček, pořádně utáhneme víčka, otočíme dnem vzhůru a necháme vystydnout. Používáme jako marmeládu, nebo povidla, viz můj recept na kynuté koláčky bez kynutí. Chutná trochu jako borůvková, dá se nahradit když neradi sbíráte borůvky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

yuzum |16. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
Georgina |7. září 2013
o.k. a letos se docela urodilo Odpovědět
Georgina |8. května 2013
Ještě poznámku: POZOR BARVÍ skoro stejně jako borůvková. Odpovědět
Nikyhu|6. září 2013
určitě vyzkouším, jeřabina chutná opravdu podobně jako borůvka Odpovědět
aron|9. května 2013
už maže k uložení Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!