Staňte se našimi fanoušky na:

Pampeliškový med / sirup

Autor receptu: Aidel (45 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Květy pampelišek při sbírání důkladně oddělíme od stonků, vybíráme pouze rozkvetlé květy. Květy propereme ve vodě. Vložíme je do hrnce, přidáme vodu a na kolečka nakrájené odpeckované citrony (bio nebo kartáčkem ve vodě vydrhnuté). Povaříme 15 minut a poté dáme louhovat do druhého dne. Přecedíme přes plátno do čistého hrnce a vymačkáme. Přidáme cukr a za častého míchání vaříme cca 2 hodiny, dokud se med nezačne táhnout. Hotový med lijeme do sklenic a pečlivě uzavřeme, skladujeme v temnu. Pokud dáme vody o trochu více, vznikne nám sirup, kterým můžeme stejně jako medem dochucovat kaše, studené nápoje, čaj atp.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!