Špalíčky z bůčku
60
0
2
Řízky odblaníme, jemně naklepeme, slabě potřeme olejem a lžící vína promíchaného se sójovou omáčkou, posypeme drobně nakrájenou cibulí a kořením a necháme v misce v chladničce 2 dny odležet. Před přípravou z nich setřeme cibuli a koření a řízky osušíme. Na másle osmahneme žampiony nakrájené na plátky, poprášíme je moukou, osmahneme, zalijeme několika lžícemi vývaru, procezenou marinádou, zbylým vínem a sójovou omáčkou, vše osolíme a krátce podusíme. Řízky potřeme olejem a grilujeme na roštu potřeném olejem 4-5 minut, pak je obrátíme, opět potřeme olejem a grilujeme stejnou dobu. Osolíme je, na talířích poklademe připravenou směsí a podáváme s bramborovými kroketami.