Staňte se našimi fanoušky na:

Mandarinkový zákusek

Autor receptu: Iness (83 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
261× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Korpus: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek krupicového cukru, 0,5 hrnku oleje, 1 hrnek mléka, 2 vejce, 1 prášek do pečiva Krém: 140 g másla a 60 g polohrubé mouky na jíšku, 1/2 l mléka, 200 g změklého másla, 180 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 2 konzervy mandarinek nastrouhaná čokoláda na ozdobu Suroviny na těsto smíchejte v míse a rozetřete na plech vyložený papírem na pečení. Upečeme (20-25 minut při 180°C). Mezitím, co se peče korpus, začněte s krémem. Na pánvi rozpusťte 140 g másla, zaprašte ho moukou a usmažte řídkou světlou jíšku. Stáhněte z plotny a za stálého míchání do jíšky po troškách přidávejte mléko. Vraťte na plotnu za stálého míchání přiveďte k varu a vařte až vám vznikne hustá hmota. Odstavte a nechte úplně vychladnout. Zatím si naskládejte okapané mandarinky na upečený korpus. Změklé máslo smíchejte s cukrem krupice, vanilkovými cukry a směs vmíchejte do vychladlého jíškového základu. Nakonec si vezměte elektrický šlehač a krém důkladně vyšlehejte. Hotový krém rozetřete na mandarinky a posypejte nastrouhanou čokoládou. Dáme vychladit a potom už jen mlsáme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Martina |23. února 2013
vypadá opravdu moc pěkně Odpovědět
aťka |22. února 2013
to je dobrota- šťavnatý moučníček- hned bych si dala. Odpovědět
Šuldeska |22. února 2013
To bude výborné. Už na pohled to děla velké chutě. Odpovědět
jana.remkova.7 |28. ledna 2013
Náádhera!! Hmm, jak bych si dala!!! Odpovědět
Yvajs |28. ledna 2013
mnam Odpovědět
iva.hlouskova |27. ledna 2013
vypadá výborně Odpovědět
evahu |27. ledna 2013
krásné foto, krásný moučník Odpovědět
izabella|25. listopadu 2016
Vyzkouším Odpovědět
Saruska|25. září 2016
Vyzkousim Odpovědět
vajco1|5. března 2016
Dezert je výborný. Do krému jsem přidala nakonec ještě 1/2 vanilkového pudinku a krásně ztuhl. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!