Staňte se našimi fanoušky na:

Maminčiny houskové knedlíky

Autor receptu: Lucie Kohelová (4 recepty)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do větší mísy nasypeme hrubou mouku, uprostřed uděláme důlek a do něj rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru a zalijeme cca 1/4 hrnku vlažné vody, přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek- cca 20 minut. Poté lehce poprášíme hrubou moukou, přidáme jedno celé vejce a špetku soli.Necháme chvíli odpočinout, cca 5 minut. Mezitím si pokrájíme rohlíky na kostičky. Nyní zpracujeme těsto tak, že postupně a pomalu přiléváme vlažnou vodu, dokud nevytvoříme husté a pevné těsto. Podle potřeby dáme méně vody, či přidáme mouku.Když je těsto hotové, opět přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Na vykynuté těsto vysypeme nakrájené rohlíky, nejlépe den, dva staré.Můžeme použít i starší chléb, či jiné pečivo, co zrovna máme doma. Rohlíky zapracujeme řádně do těsta a necháme opět vykynout.Po vykynutí vyndáme na pomoučněný vál a rozdělíme těsto na 3 stejné části, ze kterých vypracujeme 3 středně velké šišky. Parní hrnec o třech nádobách vymažeme olejem, aby se knedlík nepřichytil, vložíme ho do nádob, pomažeme jej také olejem a necháme ještě asi 10 minut odpočinout( nakynout). Poté pustíme parní hrnec na 25 minut. Knedlíčky poté vyndáme a ještě teplé nakrájíme na plátky. Dobrou chut'!

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piskotka |5. září 2013
děláme Odpovědět
i |17. července 2013
nemám ten hrnec Odpovědět
b* |8. července 2013
dobrý recept Odpovědět
q |8. července 2013
luxusní Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!