Staňte se našimi fanoušky na:

Losos na 3 způsoby

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
11× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

GRATINOVANÝ 800g filé s kůží, 50g másla, sklenice bílého vína, kelímek smetany, 2 lžíce kečupu , 40g čedaru, hrst kopru, sitron, sůl, pepř Plátky lososa osolíme a opepříme, zprudka osmažíme na másle po obou stranách. Smícháme víno, smetanu, kečup, nastrouhaný sýr a zalijeme rybu, nakonec posypeme koprem. Zapečeme na 170°C, hotové ozdobíme citronem. Vhodná příloha: brambory SE SÝROVOU OMÁČKOU 800g filé s kůží, sůl, bílý pepř, citronová šťáva, máslo Omáčka: 2 žloutky, 2 bílky, 200g měkkého tvarohu, 120g strouhaného ementálu, asi 4 lžíce oleje, 2 lžičky hořčice, lžíce citronové šťávy, pepř, sůl Lososa nasolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, poklademe plátky másla a pečeme v maximálně rozehřáté troubě 10 minut. Připravíme si studenou sýrovou omáčku: Žloutky smícháme s tvarohem, olejem, citronovou šťávou a hořčicí. Vyšleháme na hladký krém. Z bílků připravíme tuhý sníh, přimícháme nastrouhaný sýr a promícháme s ochuceným tvarohem. Podle chuti osolíme a opepříme. BLESKOVÝ 700g filé s kůží, 110-115g hrubé soli, lžička tymiánu, lžička bazalky Nakrojíme kůži lososa do mřížky a rozkrojíme na 4 porce. Na dno zalékací mísy rozprostřeme sůl a bylinky ve stejnoměrné vrstvě, porce ryby položíme kůží na sůl. Pečeme na 210°C asi 10 minut, pak rybu otočíme kůží nahoru a pečeme ještě asi 2 minuty. Vhodná příloha: brambory

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |13. března 2015
ukládám-udělám Odpovědět
SimoneckaC |13. března 2015
1+++ Odpovědět
Lenny |10. března 2015
miluju lososa Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!