Staňte se našimi fanoušky na:

Lodičky se sněhovou střechou

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • ingredience v postupu

Pracovní postup:

Na těsto: 200g másla, 200g nízkotučného tvarohu (v alobalu, ne ve vaničce), 200g hladké mouky, 100g cukru moučka, 1 žloutek, 1 - 2 lžíce strouhaného kokosu (podle hustoty těsta) Na náplň: 3 lžíce malinové marmelády, 250g mletých ořechů, 50g cukru moučka (může být i více), 1 vanilkový cukr, rum podle chuti, na případné zahuštění pár piškotů Na sníh: 1 -2 bílky podle velkosti, na 1 bílek: 75g cukru krupice, 75g moučky, 1 lžička citronové šťávy, 1/2 lžíce kukuřičného škrobu Ingredience na těsto smícháme a těsto necháme v chladu odpočinout. Pak je vmáčkneme do formiček a pečeme v předehřáté troubě při 180°C do lehkého zezlátnutí okrajů. Teplé vyklopíme. Z marmelády, ořechů a ostatních surovin vytvoříme hustou hmotu, kterou rozdělíme do kuliček. Každou kuličku vložíme do košíčku a prsty utvoříme špičku. Necháme ztuhnout. Připravíme si ve vodní lázni sníh (voda se nesmí vařit). Začínáme šlehat bílek s krupicovým cukrem, přidáme citronovou šťávu a do houstnoucího sněhu i moučku se škrobem. Šleháme, dokud sníh nedrží špičku. Pak jej dáme do cukrářského sáčku. Špičkou s malým otvorem dozdobíme zchladlé košíčky a dáme je ještě na chvíli - cca 4 minuty do trouby vyhřáté na 150°C (sníh bude mít jen lehkou krustu). Pokud chceme mít sníh pevnější, sušíme je přibližně 20 minut při teplotě 100°C.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

SimoneckaC |25. prosince 2014
1*** Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!