Staňte se našimi fanoušky na:

Lilkové placičky s rajčatovou omáčkou

Autor receptu: Sůl nad zlato (191 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Oloupané lilky nakrájíme na kostičky a uvaříme doměkka, scedíme a po zchladnutí ještě vymačkáme přebytečnou vodu. V misce rozšleháme vejce s moukou, přidáme uvařený lilek, nastrouhaný sýr, drcený česnek, sůl a nadrobno nasekanou petrželku. Lžící nabíráme malé hromádky a smažíme v horkém oleji dozlatova. Hotové pokládáme na ubrousky, aby se odsál přebytečný tuk. Placičky podáváme s pikantním rajčatovým přelivem - omáčkou. OMÁČKA 3 stroužky česneku, 5 rajčat, šťáva z 1/2 citronu, lžíce cukru, sůl, bazalka, olej Na oleji osmažíme plátečky česneku, přidáme spařená, oloupaná rajčata, ochutíme citronovou šťávou, cukrem, solí a kořením. Hotové placičky omáčkou přelijeme nebo dáváme v misce jako přílohu. Jíme teplé i studené.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!