Staňte se našimi fanoušky na:

Lentilková louka

Autor receptu: Olina.olga (334 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Dětská strava
Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

1. Oddělte žloutky od bílků. K bílkům přidejte 4 lžíce studené vody, špetku soli a ušlehejte je do tuha. Pak k bílkům přimíchejte oba cukry a po jednom zašlehejte žloutky. Mouku přesejte do mísy, přisypte solamyl a prášek do pečiva a pak směs postupně přidejte k vejcím. 2. Dortovou formu o průměru 26 cm vymažte máslem a vysypte hrubou moukou a pak do ní vlijte těsto. Pečte při 175 °C zhruba pětadvacet minut. Vyndejte z trouby. Zchladlý korpus vodorovně rozkrojte. 3. Pudinkové prášky nasypte do většího hrnku a rozmíchejte je v troše mléka. Zbývající mléko přiveďte k varu, pak k němu vlijte rozmíchaný prášek a vařte do zhoustnutí. Nechte zcela zchladnout, přimíchejte změklé máslo a krupicový cukr. Nakonec zabarvěte pár kapkami zeleného barviva. Polovinu krému dejte stranou. Do druhé poloviny vmíchejte jahody nakrájené na kousky. Krém ochucený jahodami dejte na spodní díl korpusu, přiklopte druhou částí korpusu a pak boky i vršek dortu potřete druhou polovinou krému. Ozdobte lentilkami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

dree |21. června 2013
super Odpovědět
Semyaza |19. června 2013
vyzkouším Odpovědět
Martinka |25. května 2013
Tak to je luxus:O Odpovědět
lidusak |6. května 2013
dětem se určitě líbil Odpovědět
sari |4. května 2013
hned bych se do toho pustila Odpovědět
iva.hlouskova |7. ledna 2013
moc pěkné pro děti super Odpovědět
tamata|26. listopadu 2012
krásnej :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!