Staňte se našimi fanoušky na:

Ostružinová buchta i pro nemocné intolerancí laktózy

Autor receptu: roxana-zdena (166 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mouku, kypřicí prášek do pečiva, cukr (s oblibou dávám hnědý) a vanilkový cukr promísíme. Přidáme vajíčka, rostlinný olej, mléko, pro nemocné intolerancí bílkovin či laktózy použiji jakékoliv jiné mléko (Alpro soya), které snáší. Můžeme stejně udělat i kakaovou. Pro zdravé lidi lze samozřejmě použít mléko kravské. Promícháme a zhusta poklademe ovocem. Výborné jsou čerstvé švestky, mohou být i mražené či jiné ovoce. (použila jsem ostružiny) Jelikož mám doma diabetika i alergika na mléko, tento recept doporučuji i ostatním stejně postiženým dietou. Ovoce lze posypat drobenkou (tu dělám nikoliv z másla !!!!, ale Ramy), či jindy posypu jen skořicovým cukrem. Buchta je velmi rychlá, dobrá, jednoduchá a variabilní, proto ji v nelehkém výběru diet velmi oceňuji. Pro diabetiky používám cukr pro ně vhodný, v obvyklém množství jako jinde.(sladí více)

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

jana.h |26. března 2013
dobrota Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!