Staňte se našimi fanoušky na:

Lasagne zapecene se spenatem

Autor receptu: jana.kucerkova.1 (51 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
16× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Lasagne připravíme podle návodu na obalu. Čerstvý špenát nejdříve důkladně omyjeme a spaříme vařící vodou. Necháme okapat a listy nahrubo nakrájíme. Mražený špenát necháme povolit a vymačkáme z něj přebytečnou vodu.
  2. V kastrole zpěníme na oleji česnek a cibuli, přidáme špenát a na mírném plamenu krátce osmahneme. Osolíme, opepříme, vmícháme usekané bylinky a odstavíme z ohně.
  3. V misce promícháme smetanu s ricottou a kysanou smetanou a dochutíme solí a pepřem.
  4. Zapékací misku vymažeme máslem, nebo olejem. Uvařenými a scezenými lasagnemi zakryjeme dno, překryjeme špenátovou náplní, přelijeme částí smetanové směsi, posypeme trochou strouhaného parmazánu a střídavě vrstvíme lasagne se špenátem, smetanou a parmazánem, až do vyčerpání ingrediencí.
  5. Poslední vrstvu lasagní pokapeme trochou rozpuštěného másla a poklademe plátky mozzarelly. Pečeme v troubě při teplotě 180 – 200°C asi 30 – 40 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

yuzum |22. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!