Staňte se našimi fanoušky na:

Labužnické panenky na švestkách a na víně

Autor receptu: Morgaina (34 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Den předem švestky opláchneme a necháme máčet ve víně. Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky cca 2 cm. Naklepeme nožem naplocho, aby se nerozpadaly a zůstaly šťavnaté. Osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a medailonky opečeme z obou stran. Opečené maso podle potřeby podlijeme vařící vodou nebo ještě vývarem, zakryjeme pokličkou. Dusíme doměkka a pak vyndáme. Švestky namočené ve víně podusíme na mírném ohni. Nepřipalují se, mají dost tekutiny, ale hlídáme, aby se uvařily jen doměkka, během pár minut se snadno rozvaří na kaši, což nechceme. Šťávu ze švestek nalijeme do kastrolu po panenkách a necháme bublat na mírném ohni. Přimícháme půl litru smetany ke šlehání a prohřejeme. Přelijeme medailonky na talířích. Přidáme švestky a kuskus. Příprava kuskusu: 0,5 l vody osolíme a přivedeme k varu. Odstavíme je a nasypeme do ní kuskus, přikryjeme. Necháme 10-15 minut stát. Potom načechráme vidličkou, zakápneme olivovým olejem (nejlépe extra panenským) promícháme a necháme stát.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Morgaina |22. listopadu 2013
ne tu fotku jsem nepřidávala já, vypadá to mnohem lépe a ještě lépe chutná Odpovědět
vilemina |9. listopadu 2013
Recept vypadá dobře - ale ta fotka asi k němu není? Odpovědět
anet219 |17. června 2013
zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!