Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřové medailonky s pórkem a jablky

Autor receptu: Sarka3 (15 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
Dětská strava
Nízkokalorické
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maso si nakrájíme na cca 1 cm silné plátky, nenaklepáváme, jen lehce rukou "pomačkáme". Osolíme, opepříme a zprudka opečeme na trošce oleje z obou stran. Podlijeme vodou (možno použít i bílé víno), přiklopíme a necháme dusit. Pórek nakrájíme na proužky, jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na osminky. Vše přidáme k masu a dusíme společně, dokud není maso měkké. Na závěr přidáme hrst posekané petrželky a dochutíme solí a pepřem. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory, šťouchané brambory nebo třeba kari rýže.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!