Staňte se našimi fanoušky na:

Kynutý koláč s rebarborou

Autor receptu: Bábrle Inka (1291 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

TĚSTO: 1 žloutek, 100g rostlinného tuku, 20g droždí, 350g polohrubé mouky, 70g moučkového cukru, 1/2 lžičky soli, 150ml mléka - NÁPLŇ: 400g oloupané a nakrájené rebarbory, 250g tvarohu, 3 lžíce cukru krupice, trochu mléka - DROBENKA: 100g polohrubé mouky, 80g cukru moučky, 80g másla Z vlahého mléka, droždí a lžičky cukru uděláme kvásek, tuk rozehřejeme. Pak do mouky přidáme kvásek, rozpuštěný vychladlý tuk, zbylé mléko, cukr, žloutek a sůl. Vypracujeme těsto a necháme kynout. Vykynuté těsto rozprostřeme na vymaštěný plech a necháme je chvíli odpočinout. Mezitím promícháme tvaroh s cukrem a s trochou mléka. Tvarohovou směs rozprostřeme na těsto, posypeme rebarborou a drobenkou a pečeme cca 25 minut ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

objev |4. června 2015
Kvůli velkému množství kyseliny šťavelové bychom rebarboru neměli konzumovat více jak dvakrát do týdne - může dojít k podráždění žaludku. Odpovědět
Januse |21. července 2013
ještě nikdy jsem nedělala koláč s rebarborou, tak vyzkouším ten Váš recept snad se povede Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!