Staňte se našimi fanoušky na:

Kynuté smetanové koláčky

Autor receptu: tovar (2 recepty)

Moje nejlepší koláčky, podělíme se s Vámi o ně! :-)

Množství: 1 velký plech
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: 30 min.
+ kynutí

Vaření: 25 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

  1. Z vlažného mléka, cukru a droždí (nejlepší je Fala s modrým slonem) připravíme kvásek. Z mouky, špetky cukru, žloutků, kvásku a tekuté smetany zaděláme pružné těsto, necháme ho pod folií v teple kynout, než zdvojnásobí objem - trvá to necelou hodinu.
  2. Vykynuté těsto postupně rozválíme na sílu asi 0,5 cm, rádýlkem rozkrájíme na čtverečky (asi 4x4 cm), plníme pomocí dvou lžiček náplní. Náplň můžete dát samozřejmě jakoukoliv, na toto množství je z jednoho tvarohu "akorát". Hotové koláčky rovnáme hustě vedle sebe na velký hluboký plech - je jich přesně na jeden takový plech.
  3. V průběhu plnění a motání koláčků necháme vyhřát troubu na 200 st. a dáme rozehřát do kastrůlku kostku másla. Hotové koláčky na plechu máslem zalijeme, teplotu trouby snížíme na 170 st. a pečeme dozlatova - asi 20-25 minut.
  4. Upečené koláčky ještě teplé obalujeme v cukru, můžete přidat i vanilkový.

Něco navíc:

Já je většinou hned po zchladnutí dávám z větší části necukrované zamrazit, když je po nich sháňka, vysypu na plech, nechám chvíli projet v troubě a pak teprve ocukruji - jsou jak čerstvé.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!