Staňte se našimi fanoušky na:

Kůzlečí roláda s jarní nádivkou

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 3 stroužky drceného a 3 stroužky drceného do náplně česnek
  • 4 ks rohlík
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce petrželka
  • kůzlečí maso zbavené kostí, 600 g
  • nakrájená nebo uzené maso, 100 g anglická slanina
  • na podlití voda
  • na zahuštění podle potřeby strouhanka
  • na pekáč a 1 lžíce do náplně sádlo
  • hrnek nasekaných mladých kopřiv nebo mladého špenátu
  • na namočení rohlíků mléko
  • 3 ks vejce

Pracovní postup:

Kůzlečí maso z plece nebo kýty vykostíme, omyjeme a přes fólii lehce naklepeme tak, aby vznikl rovnoměrný plát masa vhodný na roládu. Připravíme si náplň. Kousky rohlíků namočíme do mléka a pak je lehce vymačkáme. Přidáme slaninu nebo prorostlé uzené maso nakrájené na kostičky a orestované na sádle spolus drobně pokrájenou cibulkou. Rozklepneme vejce a přisypeme nasekané zelené rostlinky. Přidáme podle potřeby také strouhanku, trochu muškátového oříšku, drcený česnek a podle hcuti sůl. Vše smícháme a směsí naplníme roládu, kterou pak stáhneme potravinářskou nití. Povrch masa osolíme, pokmínujeme a potřeme česnekem. Maso vložíme do vymaštěného pekáčku a pečeme zvolna dozlatova při 200°C s občasným podlitím vodou a poté i výpekem. Jako přílohu podáváme vařené šťoucháné brambory.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!