Staňte se našimi fanoušky na:

Kuřecí stehna v medu

Autor receptu: Barficka (270 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
43× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kuřecí stehna opláchneme, osušíme a po obou stranách potřeme solí a mletým (lépe čerstvě) černým pepřem. V hrnečku si promícháme med s tukem a citrónovou šťávou a touto směsí potřeme důkladně kuřecí stehna. Necháme je v chladnu nejméně 4 hodiny odležet. Zbylou směs si uchováme na potírání masa během pečení. Před vlastní tepelnou úpravou si rozpálíme troubu na 220°C a připravíme si pekáč vhodné velikosti (vhodné je použít jenské sklo nebo keramický pekáček). Každé kuřecí stehno znovu potřeme připravenou medovou směsí a stehna naskládáme do pekáče. Vložíme do trouby a 10 minut prudce zapékáme po jedné straně. Potom stehna otočíme na druhou stranu, opět potřeme medovou směsí a dalších 10 minut prudce zapékáme. Po úvodním prudkém pečení teplotu trouby snížíme na 170°C a maso pečeme v troubě další hodinu. Zhruba každou čtvrthodinu stehna potíráme medovou směsí. Ke konci pečení mají krásnou hnědočervenou barvu. Jako přílohu můžeme použít rýži a třeba baby karotku, která svou barvou i chutí hezky doplňuje barevnou i chuťovou kompozici tohoto jídla. Poznámka: Stejným způsobem lze upravovat i celé kuře nebo kachnu, případně i kuřecí křidélka. Dobu pečení je ale nutné upravit.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Sefa |5. května 2013
mnam :) Odpovědět
K.Vladka|18. března 2017
ukládám Odpovědět
Copter|4. dubna 2016
prosím - jak dlouho bych měla péct kuřecí křídla? stačilo by jim 30 min? předem děkuji za odpověď Odpovědět
fortunes.shops|15. dubna 2014
přesně takovou krásnou barvu má kuřecí stehno když ho dáte péce to Muurikka Smoker (http://www.gril-muurikka.cz/) a na dřevní štěpku na 10 minut dáte kostku cukru Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!