Staňte se našimi fanoušky na:

Kuře Vindaloo

Autor receptu: orlíček (133 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
23× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

připravíme si sušené koření: 1 lžička hřebíčku, 1 lžička kardamonu, 1 lžička koriandru, 4 kousky kousky skořice, 1 polévková lžíce černého pepře, 2 polévkové lžíce cuminu (římského kmínu) - vše rozemeleme. (případně použijeme kari koření, kde je i kurkuma...) Kuřecí maso nakrájíme na větší kousky a naložíme ho do rozemleté směsi koření. Mezitím si nakrájíme cibuli, rajčata, chilli papričky společně s česnekem. Po asi dvou hodinách rozpálíme olej na pánvi, přidáme horčičné semínko, které zlehka orestujeme a poté přidáme do rozpálené pánve kuřecí maso, aby se rychle zatáhlo a udrželo v sobě šťávu. Nakonec přidáme pokrájená rajčata, zázvor, chilli papričky, česnek, lžíci cukru, dvě polévkové lžíce kurkumy, jablečný ocet a podlijeme hovězím vývarem(může být i z masoxu) a dusíme alespoň půl hodiny. Pro dochucení použijeme cukr, sůl, popř. trochu jablečného octa a nezapomeneme ještě krátce povařit. Při odstavení z plotny dozdobíme nakrájenými listky petrželky. Omáčka Vindaloo by měla být hustá, typické vůně po orientálním koření a ostré pálivé chuti. Podáváme s rýží nebo indickým chlebem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

junkie09 |14. května 2013
vypadá to velmi dobře, díky za inspiraci Odpovědět
sussan |25. února 2013
To si dávám ráda v indický restauraci. Neskutečně dobrý papu. :) Odpovědět
orlíček |25. února 2013
to máte vlastně pravdu... ;-) Odpovědět
jana.remkova.7 |25. února 2013
Ale souhlasila bych s přešlým komentářem. Odpovědět
jana.remkova.7 |25. února 2013
Měla jsem tu čest už ochutnat něco hodně podobného.. Odpovědět
Bagorz |25. února 2013
Nemůže tam být hovězí vývar,když to je indická kuchyně a tam,jsou krávy posvátné :-)))) Odpovědět
petr.helman.5|26. listopadu 2014
Indii já můžu,ale s tím hovězím vývarem je to pravda.Ale on je určitě z bujonu a ten o krávě ani neslyšel vyprávět. Odpovědět
anna.davidkova.9|29. dubna 2014
Hovězí vývar? A co posvátná kráva na to? :) Odpovědět
jitu3ka|31. března 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!