Staňte se našimi fanoušky na:

Kulcha - chlebová placka

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
14× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1/2 šálky polohrubej špaldovej múky, 1/2 šálky hrubej múky, 1 čajová lyžička prášku do pečiva, 1/2 šálky nízkotučného bieleho jogurtu, 2 polievkové lyžice nasekaného čerstvého oregána, (alebo 1 polievková lyžica sušeného), čerstvo pomleté čierne korenie, pár kvapiek olivového oleja, 1 stredne veľká nakrájaná cibuľa, 1 polievková lyžica rasce. V stredne veľkej miske zmiešajte obidva druhy múky, prášok do pečiva, jogurt, oregano, podľa chuti čierne korenie a dobre premiešajte. Keď sa začne cesto spájať, začnito ho premiešávať ručne. Pokračujte asi 3 minúty. Cesto vytvarujte do plochého, guľatého, disku podobnému tvaru. Železnú panvicu s priemerom 23 cm rozohrejte, rozotrite na nej malé množstvo olivového oleja. Pridajte cibuľku, rascu a 2 minúty smažte, pokiaľ cibuľka nezmäkne a nezačne voňať. Potom do panvice vložte cesto a rukami, alebo ľahko naolejovanou stierkou cesto rozprestrieme takmer až k obvodu panvice. Počas pečenia, asi 3 až 3,5 minúty na každej strane, cesto stierkou k panvici pritlačujte, pokiaľ nebude hnedkasté a chrumkavé. Placka sa podáva teplá a rukami sa láme na malé kúsky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

miuka |17. řijna 2015
to zkusím Odpovědět
Dědeček Hříbeček |5. června 2014
1***** Odpovědět
Alma |16. dubna 2014
uloženo Odpovědět
Peťa:-) |21. listopadu 2013
neznám, ukládám Odpovědět
Penelope |12. listopadu 2013
Vypadá dobře Odpovědět
hanik29|7. května 2014
vypadá zajímavě Odpovědět
michelle4|3. dubna 2014
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!