Staňte se našimi fanoušky na:

Krtkův dezert na plech

Autor receptu: Daninka (54 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
20× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem. Do misky dáme žloutky, cukr, olej a rozšleháme dohladka. Přidáme mouku, mléko a promícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků a špetky soli. Těsto rovnoměrně rozetřeme na vyšší vymazaný a vysypaný plech (36x28 cm). Upečeme (180°C, cca 25-30 minut) a necháme vychladnout. Z mléka, 4 lžic cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink a necháme vychladnout. Tvaroh, vanilkový cukr a zakysané smetany utřeme dohladka. Po částech všleháme vychladlý pudink, vmícháme smetanu ušlehanou do tuha, nahrubo nastrouhanou čokoládu a nakonec podle chuti dosladíme. Do vychladlého korpusu vydlabeme asi 1 cm hlubokou prohlubeň, necháme zhruba centimetrový okraj. Naskládáme podélně rozpůlené banány, mezery mezi nimi vyplníme krémem a zbylý krém rovnoměrně navrstvíme na ně. Vydlabanou část korpusu najemno rozdrobíme a posypeme jím hustě celý moučník. Drobky lehce přitlačíme do krému a moučník dáme ztuhnout do ledničky, nejlépe přes noc

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

VELKAKOKI |18. prosince 2014
Krteček= překvapení :) Odpovědět
eliska.staubertova |15. září 2013
zajimave Odpovědět
Daninka |15. září 2013
:-) Odpovědět
evahu |1. srpna 2013
super Odpovědět
Lenny |27. června 2013
mám ráda Odpovědět
Gabrielag |16. května 2013
vyzkouším :) Odpovědět
Aidel |14. května 2013
Zkusím upéct :-) Odpovědět
Daninka |14. května 2013
ale docela časově náročný :-( Odpovědět
Daninka |14. května 2013
Moc dobrý Odpovědět
A |14. května 2013
neznám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!