Staňte se našimi fanoušky na:

Kreolská bujabéza

Autor receptu: sonizna (502 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Ryby nakrájíme na větší kusy. Jednotlivé druhy rozdělíme do jednotlivých misek. 2) Smícháme 4 lžíce horké vody, šafrán, olej, polovinu nasekaného česneku a sůl. 3) Touto marinádou zalijeme ryby. Necháme aspoň 2 hodiny v lednici odpočinout. 4) Celer oloupeme a spolu s cibulí, pórkem a polovinou fenyklu nakrájíme na plátky, které smažíme na oleji. 5) Rajčata oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k cibuli. 6) Po chvíli přidáme i plátek pomerančové kůry, nasekanou petržel a zbylý česnek. 7) Přidáme svazek bylinek, sůl, pepř a zalijeme vývarem z bujónových kostek. Vaříme asi 30 minut do zhoustnutí. 8) Přidáme ryby - nejdříve tmavé, po 5 minutách světlé a nakonec plody moře. 9) Vyndáme svazek bylinek a pomerančovou kůru. 10) Dochutíme anýzovým likérem (nemusí být, dá se sehnat v prodejnách se zahraničním zbožím či přes internet). 11) Podáváme s opečenou vekou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |7. března 2016
super Odpovědět
objev |21. srpna 2014
Rybí polévka Odpovědět
sonizna |29. července 2014
Někdy se z polévky vytáhnou všechny ryby a každý si je pak kombinuje podle chuti. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!