Staňte se našimi fanoušky na:

Francouzská cibulová polévka

Autor receptu: Nikoletta (498 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Cibule nakrájíme na kroužky a osmažíme na troše oleje až začnou růžovět. Zasypeme moukou a za stálého míchání vyrobíme světlou cibulovou jíšku. Zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme koření a sůl a vaříme asi 20-25 minut. Než se polévka uvaří, připravíme si 2 krajíce chleba, 2 vejce, hrst nastrouhaného tvrdého sýra, olej a jemně nasekanou pažitku. Z našlehaných vajec, sýra a pažitky vy mícháme těstíčko, v něm obalíme kostky chleba. Dáme na dno zapékací mísy a v troubě zapečeme, zalijeme polévkou a podáváme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Petruna |26. května 2013
Výborná :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!