Staňte se našimi fanoušky na:

Králík na smetaně podle sonizny

Autor receptu: sonizna (502 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
18× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Králíka rozporcujeme a osolíme. Zprudka opečeme ve velkém hrnci na oleji. Poté vyjmeme z hrnce. 2) Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky a vhodíme do hrnce, kde se opékal králík. Po 5 minutách přidáme i na kostičky nákrájenou cibuli a smažíme dozlatova. 3) Zeleninovou směs zasypeme cukrem, který necháme zkaramelizovat a poté přidáme vývar a tymián. Vrátíme maso a dusíme hodinu nebo hodinu a půl (dokud není maso měkké). 4) Poté maso vyndáme, a do směsi vlijeme jíšku (mléko, ve kterém jsme rozmíchali mouku). Povaříme asi 15 minut. 5) Poté směs propasírujeme přes cedník, přidáme smetanu, povaříme 5 minut a dochutíme octem či cukrem, podle chuti. Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |7. března 2016
super Odpovědět
sonizna |23. května 2014
Recept vůbec není složitý, ale je pro ty, kdo nemají rádi takové ty rychlovky. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!