Staňte se našimi fanoušky na:

Králík na česneku s kedlubnovým zelím

Autor receptu: zdenkai (59 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Králík na česneku s kedlubnovým zelím, Ingredience pro 4 osoby: 800 g králičího masa, 800 g kedlubny, 3 pl řepkového oleje, čerstvé bylinky, 300 g celozrnného toustového chleba, 2 vejce, sůl, pepř, 2 větší mrkve, 2 cibule, 1 menší celer, 5 stroužků česneku, muškátový květ, 1 pl octa. 1 pl hnědého cukru Bylinkové knedlíky: toustový chléb nakrájíme na kostičky a pokapeme mlékem, přidáme žloutky a bylinky a promícháme se sněhem s bílků. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Vše zabalíme do alobalu a pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C cca 15 minut. Králičí maso orestujeme z obou stran a vyjmeme z hrnce. Poté si vyrobíme zeleninový základ z kořenové zeleniny a cibule. Na závěr zarestujeme na plátky nasekaný česnek a vše zalijeme vývarem. Králičí maso vložíme do základu a dáme do trouby. Pečeme doměkka. Kedlubnové zelí: kedlubnu nakrájíme na nudličky a orestujeme na olivovém oleji. Poté přidáme trochu vody a necháme podusit. Kedlubnu provaříme doměkka. Ochutíme octem a cukrem. Doba přípravy: 2 hodiny

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

jana.remkova.7 |11. září 2013
Paráda :-) Odpovědět
roxana-zdena |1. května 2013
Zajímavé, ukládám. Odpovědět
Jan |6. dubna 2013
Králíka jsem včera vyzkoušel. Měl jsem jednoho neposlušného samce, tak dostal za uši. Na česneku byl výborný, kedlubny jsem vynechal.... Už by se do mne nevešly.... :-) Odpovědět
Jan |28. března 2013
To musí být mňamka, vyzkouším, díky. .-) Odpovědět
pajunc |28. března 2013
krásný recept i fotka :) Odpovědět
JanaB |28. března 2013
Krásná fotka. Odpovědět
Janka D. |24. března 2013
mňam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!