Staňte se našimi fanoušky na:

Kopretiny

Autor receptu: Bábrle Inka (1285 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vychlazené listové těsto vyválíme na plát asi 4 mm silný, ze kterého nakrájíme čtverce o straně asi 12 cm. Čtverce z každé strany, po úhlopříčce ke středu, asi 3 cm nařízneme a pak ještě z tohoto řezu další 2-3 cm nařízneme vodorovně, a to na každou stranu. Do středu čtverců dáme náplň. Všechny cípy přeložíme do středu přes náplň. Aby spojené rohy lépe držely, můžeme na ně rozšlehaným vejcem přilepit, menší formičkou vykrojené kolečko těsta. Kopretiny dáme na plech, vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do hodně vyhřáté trouby, pečeme dozlatova - raději si pohlídáme. NÁPLŇ - višně vypeckujeme, měkký tvaroh smícháme se žloutkem a cukrem a lehce do něj vmícháme višně.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

slu |10. srpna 2014
krásné Odpovědět
junkie09 |4. června 2013
krásné Odpovědět
PF*13 |2. června 2013
luxusní Odpovědět
Hrabča |2. června 2013
Tohle bude asi "vyšší dívčí" s tím nařezáváním. Ale je to pro mě zajímavé. Odpovědět
Aggie|4. června 2013
zkusím :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!