Staňte se našimi fanoušky na:

Klobásové špízy

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Brambory i se slupkou dobře omyjeme, vložíme do vroucí vody a vaříme přibližně 10 minut. Pak je scedíme a prozatím odložíme stranou. Klobásy nakrájíme na dílky. Lepší je vybírat na trzích klobásky mírně pikantní, jejichž chuť grilováním dobře vynikne. Pod tekoucí vodou omyjeme papriku i cibulky. Osušenou zeleninu pak nakrájíme na přiměřeně velké kousky - aby šla dobře napichovat. Na čtverečky pokrájíme také slaninu. Kousky klobásek napichujeme střídavě se zeleninou a brambůrky na jehly. Špízy pak lehce potřeme olejem a posypeme pepřem. Rozpálíme gril a ze všech stran opečeme dokřupava. Špízy rozdělíme na talíře a můžeme podávat. Podáváme s čerstvým pečivem, hořčicí a kečupem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!