Staňte se našimi fanoušky na:

Kližka se žampióny, olivami a smetanou

Autor receptu: JanaB (518 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maso, žampióny a olivy nakrájíme na plátky, cibuli na drobno a anglickou slaninu na nudličky. Na oleji v tlakovém hrnci orestujeme cibuli a anglickou slaninu. Na povrch položíme plátky masa, hrnec uzavřeme a velmi pomalu dusíme 10 minut. Poté hrnec uzavřeme a ke šťávě, které maso pustilo přidáme tolik vody, aby maso bylo ponořené. Přidáme bujóny a dusíme dalších 30 minut. Poté přidáme nakrájené žampióny a olivy a dusíme ještě 10 minut. Omáčku zahustíme polohrubou moukou rozmíchanou v troše studené vody a provaříme. Na závěr vmícháme smetanu, necháme přejít varem a odstavíme. Podáváme s knedlíkem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

pes |14. září 2013
určitě vyzkouším Odpovědět
Hanina |14. září 2013
většinou z kližky dělám jenom guláš, ale toto je taky dobré a v "papiňáku" do hodiny hotové, 1* Odpovědět
milmach |14. září 2013
dobré Odpovědět
Lenny |14. září 2013
žůůůžo Odpovědět
gline|24. května 2014
s olivami zajímavé Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!