Staňte se našimi fanoušky na:

Kéralská polévka

Autor receptu: Michael Komárek (206 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

V hrnci nasucho 30 sekund opražte sušené koření, až začne hořčice praskat. Opražené koření umelte na jemno a dejte stranou. Chilli papričky zbavte semen, česnek a zázvor nasekejte a na jemno rozmixujte se 4 lžícemi horké vody. V hrnci na oleji zvolna asi 10 minut pod pokličkou opékejte pokrájenou cibuli, občas zamíchejte. Odklopte, přidejte připravenou chilli pastu a míchejte 2-3 minuty, až se voda odpaří. Pak vsypte koření a opékejte 30 sekund. Zalijte vývarem a vařte 20 minut. Přilijte kokosové mléko a znovu přiveďte k varu. Vsypte oloupané krevety a nechte bublat 4-5 minut. Vmíchejte kokosový krém, vypněte a vsypte koriandr. Chuť dotáhněte limetovou šťávou, případně dosolte.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!