Staňte se našimi fanoušky na:

Kandovaná dýně

Autor receptu: Yvajs (108 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Dužninu nakrájíme na kostičky asi 2x2 cm a vložíme do neředěného octa a necháme 24 hodin uležet.Druhý den ocet slijeme a dýni necháme okapat.Svaříme vodu s cukrem. Do vroucího roztoku vložíme dýni a necháme 2 minuty vařit.Poté sejmeme z plamene a vše necháme v hrnci 2 dny uležet.Po dvou dnech dýni z roztoku vyjmeme, necháme okapat a sušíme v sušičce nebo v troubě. Po usušení můžeme kandovanou dýni prosypat vanilkovým cukrem. Oba nálevy můžete použít 2x.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Yvajs |12. září 2014
no mě do cukroví nikdy nezůstane.Dokud žil tatínek tak jsem mu ji dávala a on mlsal.letos bohužel už ne.a i tak už mám nachystané dvě dýně,budu mlsat já Odpovědět
betka |12. ledna 2013
jestli dýně urostou, tak vyzkouším Odpovědět
+Bábrle+ |9. ledna 2013
dýni sice moc nemusím, ale tohle vypadá dobře Odpovědět
iva.hlouskova |8. ledna 2013
dělám už několik roků, manžel ji mlsá místo cukroví a já ji používám do marokánek a chlebíčků Odpovědět
evahu |6. ledna 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!