Staňte se našimi fanoušky na:

Kančí se šípkovou a špekouny

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme nadrobno. Špek nakrájíme na silnější nudličky, kančí pořádně očistíme a prošpikujeme je větší částí špeku. Pak maso osolíme a opepříme, svážeme provázkem a zbylý špek necháme rozpustit v hrnci. Ke slanině přidáme kořenovou zeleninu, cibuli i koření a všechno orestujeme dozlatova. Do hrnce přidáme svázané maso a ze všech stran je opečeme, až bude mít hnědou barvu. Pak maso podlijeme červeným vínem, zakryjeme poklicí a zvolna dusíme doměkka. Měkké maso vyndáme a necháme v teple. Výpek vyrestujeme na tuk, zaprášíme moukou, zalijeme asi 1/4l vody, prošleháme a provaříme. V omáčce rozmícháme zavařeninu a prohřejeme. Omáčku ochutíme citronovou šťávou a nastrouhanou kůrou, osolíme a opepříme. Pak omáčku propasírujeme přes sítko a podáváme s plátky masa a špekovými knedlíky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!