Staňte se našimi fanoušky na:

Kakaové půlměsíce

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Máslo vyšlehat s cukrem a žloutky do pěny, vmíchat rum, citronovou kůru a kakao. Z bílků a špetky soli připravit sníh a střídavě s prosátou moukou zapracovat do kakaového krému. Těsto rozetřít na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech, uhladit a dát péct asi 20 minut na 180°C. Nechat vychladnout. Z cukru citronové šťávy, rumu a horké vody utřít hladkou polevu, rozetřít na vychladlý korpus a nechat ji ztuhnout. Ještě než poleva zcela zatuhne vykrájet z plátu formičkou (průběžně namáčenou v horké vodě, aby se poleva nelepila) půlměsíce.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!