Staňte se našimi fanoušky na:

Kaffee-Kuchen (Kávový dort)

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

NA TĚSTO: 6 vajec, 250g cukru, špetku soli, 1 sáček biskuit-apart, 120g mouky, 50g maizeny, 50g kakaa, lžičku prdopeč, 1/4 lžičky mleté skořice, nastrouhaná kůra z 1/2-1 limetky (podle velikosti) NA POKAPÁNÍ: 1/8 l mléka, lžička rozpustné kávy, lžička cukru, 3 lžíce Amaretta NA NÁPLŇ: 1 vanilkový lusk, 4 lžíce rozpustné kávy, lžíci cukru, 1/4 lžičky mleté skořice, 4 vejce, 350g másla, 1 sáček ztužovače šlehačky, trochu koňaku NA OZDOBU: 2 lžíce nastrouhané čokolády, trochu mleté skořice, 100g smetany ke šlehání Cukr se solí, 5 lžícemi vody, vejci a biskuit-apartem ušleháme el. šlehačem na hustou pěnu. Mouku smísíme s maizenou a prdopeč, kakaem a se skořicí. Promícháme s limetkovou kůrou a vmícháme do vaječné hmoty. Dortovou formu prům. asi 26cm vyložíme pečícím papírem, naplníme těstem a uhladíme, pečeme asi 30-35 minut na 200°C (horkovzduch 180°C, plyn stupeň 3). Asi po 10 minutách korpus opatrně uvolníme z formy a necháme na mřížce vychladnout. Z vanilkového lusku na náplň vyškrabeme dřeň, s luskem, rozpustnou kávou, 1/8 l vody a cukrem přivedeme k varu a mírně zredukujeme. Péo vychladnutí vmícháme skořici a vejce. Máslo ušleháme do bělavé pěny a v okamžiku, kdy bude mít stejnou teplotu jako kávová tekutina, ji vmícháme po lžících do máslové hmoty se ztužovačem a s koňakem, až vznikne hladký krém. Piškot 3x prořízneme. Mléko ohřejeme, aby bylo vlažné, rozmícháme v něm rozpustnou kávu, cukr a amaretto. Tekutinou pokapeme všechny díly korpusu, pak je potřeme tenkou vrstvou krému a sesadíme na sebe. Vrch a okraj dortu potřeme krémem a ozdobíme nastrouhanou čokoládou. Smetanu ušleháme dotuha, naplníme zdobící sáček s velkou hvězdicovou hubičkou a na dort nastříkáme rozety, nakonec rozety poprášíme skořicí.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Fíííra |3. června 2016
Kde seženu ten prášek do piškotu Biskuit-apart ? Jinak výborný recept :-). Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!